wo20092017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ Algemeen nieuws

Leerlingen Metis naar wereldtop over robotica in Japan

Metis gaat naar Japan

Leerlingen van het Metis Montessori Lyceum gaan naar de wereldtop over robotica in Japan. Daar wordt van 1 tot en met 6 augustus de ‘World Robot Summit’ georganiseerd, een expositie gecombineerd met wedstrijden tussen teams uit de hele wereld. Onderzoekers en ontwikkelaars uit de hele wereld komen samen om hun kennis over robots uit te wisselen en ideeën over de toekomst richting te geven.

De leerlingen van het Metis zijn waanzinnig blij met deze kans om hier bij te zijn. Tijdens de Robot Summit gaat het Metisteam aan de Takagawa Universiteit een menselijke robot programmeren: Pepper! De roboticaclub behaalt het ene succes na het andere. Het won onlangs bij de First Lego League in Denemarken nog de Europese derde prijs voor programmeren en is daardoor uitgenodigd in Japan.

Keihard werken
De leerlingen werken keihard om dit niveau te halen en zij zijn welkom op de TU Eindhoven om de Pepper alvast te leren kennen. Ook de financiering van de reizen is telkens een hele uitdaging. Met hulp van hun docenten en via crowdfunding en sponsoring lukt het om deze kansen te realiseren. Qua talentontwikkeling zitten ze goed op het Metis. In de roboticaclub kunnen ze zich na schooltijd helemaal uitleven en hun school heeft zelfs speciale klassen voor computerfanaten.

Coderclass
Het Metis Montessori Lyceum biedt leerlingen een volledige havo en/of vwo-opleiding met informaticaprofiel: de Coderclass. In een lesweek staat voor deze klas vijf uur informatica ingeroosterd, maar in de coderclass betekent dit vak meer dan programmeren, websites bouwen en apps ontwikkelen.

Samenwerking met bedrijven
Het Metis is een innovatieve school voor voortgezet onderwijs en biedt haar leerlingen alle kansen op het gebied van ICT. De school werkt goed samen met allerlei bedrijven die vraagstukken aan de leerlingen voorleggen en daar met HBO’s en universiteiten opdrachten bij maken. De school geeft hiermee een innovatieve draai aan het montessoriconcept van binnen en buiten leren en uit deze onderwijsvorm is met ingang van dit schooljaar onder meer de Coderclass opgericht.

Problemen oplossen
Leerlingen zijn in de Coderclass bezig met wat ze het liefste doen: problemen oplossen met behulp van ICT. Dat deze vraagstukken een maatschappelijk karakter hebben, maakt het vak boeiend en dat is ook wel te verwachten op een school die de ontwikkeling van haar leerlingen tot wereldburgers belangrijk vindt. Voor iedere leerling is een gepersonaliseerd programma van keuzemodules die hij of zij kan afronden met zogenaamde badges. De leerlingen werken veel samen en krijgen de vrijheid om te ontdekken wat het digitale tijdperk allemaal voor kansen biedt. 

 


Verberg commentaar formulier Verberg commentaar formulier
  • Vet
  • Cursief
  • Onderstrepen
  • Doorhalen
  • Quote
 
  • 4000 Resterende tekens
   
 
Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |