vr18082017

Back Voorpagina Mening Opinie, meningen en discussie Mijn mening

Mijn mening: Zorgen voor een schone buurt

Hildegard Spanjer

 

Als inwoonster van de Watergraafsmeer zou ik graag even iets onder de aandacht  brengen. Ik woon in de wijk Middenmeer en wat mij opvalt is dat er steeds meer rotzooi op straat ligt. Dit zal ten dele  komen dat er minder wordt geveegd maar de grootste veroorzaker is natuurlijk de bewoner zelf.  Misschien zou er nog eens een stukje in de krant hierover moeten komen.

Ik loop regelmatig onder de tunnel bij het Science Park en daar ligt veel afval. Dozen van de pizza’s, plastic flesje en zelf laatst een strip met antibiotica pillen. Misschien  is het handig indien daar een afvalbak komt. Er liggen op straat veel sigaretten peuken, het duurt 2 jaar voordat een peuk is afgebroken. Kauwgom doet er 20 jaar over voordat dat afgebroken is. De verschillende chemische stoffen van de sigaret komen in de bodem  terecht.

Het aanbieden van afval op de daarvoor bestemde dag gebeurt ook niet altijd. Het afval wordt gewoon naast de bak gezet. Kartonnen dozen worden niet opgevouwen, wanneer je dat wel doet, kunnen ze gewoon in de papierbak. Allemaal gemakzucht van de mens. Ik neem aan dat de mensen graag in de Watergraafsmeer wonen omdat het er onder andere  zo mooi groen is en daardoor prettig om te wonen.

Laten wij dan met z’n allen zorgen voor een schone buurt! De zomer komt eraan en we gaan allemaal weer lekker naar buiten, ik heb er zin in!

 

 

 

 


Chris van Gelderen   17.08.2016
Schone buurt Ik ben het volledig eens met Hildegard. Wij wonen op de Linnaeusparkweg en constateer ik ook de laatste jaren dat het zwerfvuil ontzettend is toegenomen en ook de parkeerdruk in de buurt, Dit is een constante bron van irritatie. Dit wordt door een groot deel veroorzaakt door het nieuwe winkelcentrum Oostpoort/ Stadsdeel kantoor wat bij ons aan de overkant zit. Bezoekers van zowel de Oostpoort als het stadsdeel parkeren bij ons in de buurt zonder te betalen en legen en passant ook nog even de inhoud van hun auto bij ons in de straat.

Graag zou ik willen zien dat er zowel op de parkeerdruk als op het zwerfvuil er meer gecontroleerd en gehandhaaft wordt.
 
Verberg commentaar formulier Verberg commentaar formulier
  • Vet
  • Cursief
  • Onderstrepen
  • Doorhalen
  • Quote
 
  • 4000 Resterende tekens
   
 
Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |