wo20092017

Back Voorpagina Cultuur Magazine over kunst, cultuur en uitgaan Exposities in Oost

Etalagegalerie in metrostation Weesperplein sluit af met 'Diabolical Laugter'

Etalagegalerie Inkijk Weesperplein

Langzaam maar zeker verdwijnen de Etalagegaleries uit de metrostations van de Oostlijn. Die bij het Waterlooplein is bij de renovatie van het metrostation gesloten. Nu werd bekend dat ook het filiaal in station Weesperplein eind augustus gaat sluiten. De laatste expositie met een installatie van Roy Vastenburg is tot die tijd te zien. Loes Diephuis en John Prop van Polderlicht blijven exposities organiseren in de metrostations Van der Madeweg en Wibautstraat.

Diabolical Laugter is een installatie van Roy Vastenburg metrostation Weesperplein. De titel betekent 'kwaadaardige lach' en komt uit een Monty Python-sketch waarin kardinalen een ritualistisch ogend gewaad dragen, alsof ze iets occults gaan doen of dat al hebben gedaan. Vastenburg toont een aantal vlaggen met daarop afbeeldingen waarvan de betekenis niet helemaal duidelijk is. Ze lijken een duidelijk signaal af te geven dat in eerste instantie aanvoelt als kinds en rudimentair. Na wat langer kijken worden er vormen duidelijk die aan de dood lijken te refereren. De context blijft vaag: is die serieus, vriendelijk of kwaadaardig? Naast de vlaggen zijn ook t-shirts te zien die lijken te wijzen op een sekte, een band of een groep wezens die in tenue samenwerkt voor hetzelfde doel. Dagelijks geopend van 07.00 tot 24.00 uur te zien in Etalagegalerie Inkijk in metrostation Weesperplein tot vrijdag 25 augustus.

Etalagegalerie Inkijk Wibautstraat

In het metrostation in de Wibautstraat vertoont Etalagegalerie Inkijk de installatie Observatorium van werkplaats RUIM. Het is een groeiende, breekbare, poëtische wereld die af en toe in de stad opduikt en waar je op verschillende manieren naar kunt kijken. Het observatorium is ontstaan uit een interesse voor natuurlijke vormen, processen, organismen en systemen. Hoe komen we tot een gezonde organisatie waarin ruimte is voor de menselijke maat, persoonlijke vrijheid, veelvormigheid, diversiteit en duurzaamheid? Nog te bekijken in metrostation Wibautstraat tot vrijdag 1 september.

Made in Holland in metrostation Van der Madeweg

De nieuwste expositieruimte van Polderlicht in metrostation Van der Madeweg kreeg de naam Made in Holland. De eerste expositie daar is Huge Growth Power, een inflatable van Robert Roelink. Het is een object in de vorm van een enorme plastic plant. Het werk handelt over hoe natuurlijke processen het steeds meer afleggen tegen economische. Ook daar kun je van 's morgens vroeg tot 's avonds laat een kijkje nemen. Tot eind augustus.


Verberg commentaar formulier Verberg commentaar formulier
  • Vet
  • Cursief
  • Onderstrepen
  • Doorhalen
  • Quote
 
  • 4000 Resterende tekens
   
 

 

 

 

Alle exposities op een rij vind je in het  Expositie Overzicht

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |