di26092017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ Watergraafsmeer

Buurt boos: AKO medewerkster moet blijven!

AKO Christiaan Huygensplein

De bewoners van de Watergraafsmeer zijn onthutst en boos. De medewerkster van de AKO aan het Christiaan Huygensplein moet na dertig jaar in een andere vestiging van de boekhandel gaan werken. Ze is rond de zestig, vriendelijk, kundig, attent en de hele buurt is dol op haar. Ze is het gezicht van deze AKO en van de buurt. Ze weet van sommige kinderen de verjaardagen uit het hoofd, en menigeen uit de buurt is met haar opgegroeid.

De op handen gedragen medewerkster dreigt overgeplaatst te worden naar een AKO vestiging in Buitenveldert. En dat terwijl haar oude moeder net in Oostpoort, in de buurt van de winkel, een onderkomen heeft gevonden. Zij is de mantelzorger van haar moeder, ze wil helemaal niet weg.

Standaard procedure
Volgens een woordvoerder van AKO is het standaard dat de meeste medewerkers om de vier jaar naar een ander filiaal gaan. Maar zegt de buurt, zij werkt al dertig jaar in deze vestiging van AKO en misschien werkt ze nog een jaar of vijf jaar voor ze met pensioen gaat. Laat haar dus die jaren blijven. Dan is iedereen gelukkig.

Kernwaarde in de wijk
'Ik woon 46 jaar in deze buurt', schrijft Marlies van der Riet in Nextdoor, 'en ben met haar als vast gezicht en vraagbaak in de AKO opgegroeid en heb haar leren kennen én vooral waarderen als vriendelijke, geïnteresseerde, kundige, sociale medewerkster van deze winkel. Ze kent haar klanten, ze kent je persoonlijk, en haar rustige, altijd goed gemutstheid is een vaste kernwaarde in onze wijk: je stapt met plezier de AKO in!' Zij zegt altijd nog te kunnen uitwijken naar Primera waar gelukkig een vast team met elkaar de winkel runt. Voor mij maakt dat een winkel hoor, echt niet alleen het assortiment. De mens achter de toonbank is wat het hem doet.'

 


E.Gerris   07.02.2017
AKO, personeelsbeleid! Het ver uit de buurt overplaatsen van deze manager van de AKO op het Huyghensplein is dom. Deze dame woont dicht in de buurt, is er altijd meteen bij
na inbraken in de AKO. Is uiterst vriendelijk en behulpzaam. Bestelt een boek als het niet voorradig is en dan krijg je vervolgens een vriendelijk telefoontje.Ze kent haar klanten, jong en oud en dient hen altijd van een goed lees/koopadvies.
Daarnaast heeft zij de zware taak, al jaren als mantelzorger voor haar 94 jarige moeder!
Hallo, AKO directie denk eens goed na voordat u een dergelijk besluit neemt.
Laat deze dame en ons lezers en kopers bij de AKO met rust!!!!!
Dank u wel, bij voorbaat.
 
Verberg commentaar formulier Verberg commentaar formulier
  • Vet
  • Cursief
  • Onderstrepen
  • Doorhalen
  • Quote
 
  • 4000 Resterende tekens
   
 
Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |