za24062017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Nieuws uit de Watergraafsmeer

oost-online als je woont, werkt of studeert in Amsteldorp - Science Park - Betondorp - Groene Staart - Omval -Middenmeer - Don Boscobuurt - Jeruzalem - Julianapark - Park de Meer - Van der Kunbuurt - Overamstel

Geschiedenis van de Watergraafsmeer op nieuwe website

Vrienden van WatergraafsmeerDe rijke geschiedenis van de Watergraafsmeer wordt sinds kort zichtbaar gemaakt op een nieuwe website die de naam www.vriendenvanwatergraafsmeer.nl heeft meegekregen. Watergraafsmeerkenners Jo Haen (1939), Ron de Wit (1960) en René van Eunen (1979) verzamelen al jaren alles wat met de Watergraafsmeer te maken heeft. Zij besloten om de rijke geschiedenis van deze bijzondere Amsterdamse buurt - tot en met 1920 een zelfstandige gemeente - levend te houden via de nieuwe website.

Lees meer...

Nu ook betaald parkeren bij sportpark Drie Burg

ParkeerbordNet als bij de andere sportparken in stadsdeel Oost moet er nu ook worden betaald voor parkeren bij sportpark Drie Burg. Het nachtelijk parkeerverbod tot 06.00 uur dat vorig jaar is ingevoerd, blijft gelden. Dat gebeurde om een einde te maken aan een reeks van autobranden.

Lees meer...

Onnodige bomenkap in Don Bosco

project ringdijk 44Stadsdeel Oost wilde eerst 41 bomen kappen voor het woningbouwproject Ringdijk 44 en voor de hotelplannen op de plek van de kerk in de James Wattstraat. Inmiddels is dat aantal teruggebracht tot 30 bomen. ‘Dat aantal is nog altijd te hoog en vooral overbodig,’ vinden veel bewoners van Middengebied Don Bosco.

Lees meer...

Waterschap versterkt deel Ringdijk met nieuwe techniek

Ringdijk wordt versterktDe Ringdijk langs de Ringvaart is wel hoog, maar niet overal sterk genoeg. Aan het deel van de dijk vanaf de brandweerkazerne bij de Amstel tot aan de Wibautstraat hoeft niets te gebeuren. Maar het deel tussen de Wibautstraat en de Middenweg over een lengte van 1 kilometer wordt onder handen genomen. Daarbij heeft het Waterschap gekozen voor een nieuwe techniek die minder overlast voor de omgeving geeft.  De bestaande bomen op de Ringdijk kunnen zoveel mogelijk worden behouden.

Lees meer...

Politie ontdekt drugs en 48.000 euro in horecagelegenheid

Politie vindt drugsDe politie heeft zaterdagavond drie medewerkers van een horecagelegenheid in de Watergraafsmeer aangehouden. Tijdens een controle nam de politie er diverse verdovende middelen en 48.000 euro in contanten in beslag. Om welke horecagelegenheid het gaat is niet bekend gemaakt.

Lees meer...

Buurt boos: AKO medewerkster moet blijven!

AKO Christiaan HuygenspleinDe bewoners van de Watergraafsmeer zijn onthutst en boos. De medewerkster van de AKO aan het Christiaan Huygensplein moet na dertig jaar in een andere vestiging van de boekhandel gaan werken. Ze is rond de zestig, vriendelijk, kundig, attent en de hele buurt is dol op haar. Ze is het gezicht van deze AKO en van de buurt. Ze weet van sommige kinderen de verjaardagen uit het hoofd, en menigeen uit de buurt is met haar opgegroeid.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |