ma25092017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Nieuws uit de Watergraafsmeer

oost-online als je woont, werkt of studeert in Amsteldorp - Science Park - Betondorp - Groene Staart - Omval -Middenmeer - Don Boscobuurt - Jeruzalem - Julianapark - Park de Meer - Van der Kunbuurt - Overamstel

Sexclub LV mag weer open

Club LV na half jaar sluiting weer openSeksclub LV aan de Middenweg is weer open. Na een gedwongen sluiting van bijna een half jaar mag de sexclub weer gasten ontvangen. De gemeente timmerde met planken de deur dicht nadat in december vorig jaar bij een politie-inval bleek, dat in de seksclub in drugs werd gehandeld.

Lees meer...

Geleidehonden: honderd jaar ‘Vooraan’!

100 jaar geleidehondenIn de Watergraafsmeer kom je de blindengeleidehonden van KNGF regelmatig tegen. Een voorbijganger zou ze wel willen aaien, maar deze honden zijn hard aan het werk en mogen niet worden afgeleid. Ze worden getraind om hun toekomstige baasjes veilig door het drukke verkeer te leiden, iets dat niet altijd een sinecure is.

Lees meer...

Je handen uit de mouwen in tuinen van Betondorp

Bloeiend Betondorp zoekt vrijwilligersIn de laatste jaren voltrekt zich in Betondorp een blijvende verandering. Betondorp, nu zo’n 93 jaar oud, wordt langzamerhand weer het vriendelijke 'tuindorp' van vroeger. De sleutel tot deze verandering is de Springlevende Wijk Betondorp. Dit is een project waarbij vier studenten van Academie van de Stad  in ruil voor huurkorting op hun woonruimte evenementen en projecten organiseren met als doel de wijk leefbaarder te maken.

Lees meer...

Onrust in de Van der Kunbuurt

Van der KunbuurtDe gemeente Amsterdam en woningcorporatie Stadgenoot lijken geen geduld te hebben met de Van der Kunbuurt. Gemaakte afspraken ten spijt, onder andere dat de bewoners en hun huizen tot minimaal 2025 met rust zouden worden gelaten, lijken beide partijen aan te sturen op zo spoedig mogelijke sloop/nieuwbouw.

Lees meer...

Geschiedenis van de Watergraafsmeer op nieuwe website

Vrienden van WatergraafsmeerDe rijke geschiedenis van de Watergraafsmeer wordt sinds kort zichtbaar gemaakt op een nieuwe website die de naam www.vriendenvanwatergraafsmeer.nl heeft meegekregen. Watergraafsmeerkenners Jo Haen (1939), Ron de Wit (1960) en René van Eunen (1979) verzamelen al jaren alles wat met de Watergraafsmeer te maken heeft. Zij besloten om de rijke geschiedenis van deze bijzondere Amsterdamse buurt - tot en met 1920 een zelfstandige gemeente - levend te houden via de nieuwe website.

Lees meer...

Nu ook betaald parkeren bij sportpark Drie Burg

ParkeerbordNet als bij de andere sportparken in stadsdeel Oost moet er nu ook worden betaald voor parkeren bij sportpark Drie Burg. Het nachtelijk parkeerverbod tot 06.00 uur dat vorig jaar is ingevoerd, blijft gelden. Dat gebeurde om een einde te maken aan een reeks van autobranden.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |