ma25092017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Nieuws uit het Oostelijk Havengebied

oost-online als je woont, werkt of studeert in Borneo - Oostelijke Handelskade – Rietlanden - Java-eiland - KNSM-eiland - Sporenburg - Architectenbuurt - Entrepot-Noordwest

Ontwikkeling Cruquiusgebied gaat tweede fase in

Ontwikkeling CruquiusHet Cruquiusgebied ondergaat stap voor stap een metamorfose. Opvallend daarbij is dat de gemeente voor dit in onbruik geraakte industriegebied niet zelf een stedenbouwkundig plan maakt. Ze laat particuliere ontwikkelaars hun eigen kennis, kunde en creativiteit gebruiken voor de ontwikkeling van het gebied tot een werk- en woongebied. De plannen van die initiatiefnemers moeten passen binnen de randvoorwaarden die de gemeente heeft opgesteld in de zogenaamde spelregelkaart. De ontwikkelaars moeten een grotere verantwoordelijkheid voor de buurt nemen dan gebruikelijk en zelf zorgen voor draagvlak voor hun plannen.

Lees meer...

Resultaat overleg: Géén mega-schepen Suriname- en Sumatrakade

Geen steigers voor grote binnenvaartschepen aan de SurinamekadeSamenspraak leidt tot nieuwe inzichten en passende plannen voor de Suriname- en Sumatrakade. Er komen géén mega-binnenvaartschepen langer dan 110 meter direct aan de kades te liggen, maar er komen verderop in het water palen voor het afmeren van duwbakken. Het Havenbedrijf, de Gemeente Amsterdam en het Actiecomité 'Stop Industrialisatie Oostelijk Havengebied' tekenen, na intensief overleg, een overeenkomst met afspraken over het gebruik van het water ten noorden van de Suriname- en Sumatrakade. Alle partijen zijn tevreden met het resultaat en waarderen een ieders constructieve bijdrage in dit vernieuwende proces.

Lees meer...

Passenger terminal zal straks wel evenementenhal worden

Passenger Terminal AmsterdamHet zal nog jaren duren, maar de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) moet weg van haar huidige plek. In ieder geval de afhandeling van cruiseschepen. De gemeenteraad staat achter het plan van wethouder Kasja Ollongren om deze activiteit te verhuizen.

Lees meer...

Bewoners tevreden: Steigers Surinamekade komen er niet

Steigers Surinamekade komen er nietDe bewoners van de Sumatrakade hebben overeenstemming bereikt met het Havenbedrijf over het afmeren van binnenvaartschepen aan de kade. De aanlegsteigers, waarvoor stadsdeel Oost al een vergunning had afgegeven komen er in iedere geval niet. Midden op het IJ komen er nu waarschijnlijk aanmeerplaatsen voor duwbakken. Maar ook andere mogelijkheden liggen nog open.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |