vr22092017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ Indische Buurt Meer Indische Buurt

Buurt Balie

Logo Buurt BalieDe Indische Buurt bruist van de initiatieven, organisaties en bewoners die zich inzetten voor de buurt én voor elkaar. Iedere dag is er wel iets te doen. Van een sport- en schaakclub tot een gespreksgroep, taalcursus of gewoon gezellig eten. BuurtBalie geeft een handig overzicht van al deze activiteiten.

Ga naar de BuurtBalie

 

BuurtBalie gaat met Bakkie op het plein de buurt in

Door Annemarie van der Veen

Op woensdag 14 oktober gaat 'BuurtBalie Bakkie op het Plein' van start op het Sumatraplantsoen. Bakkie op het Plein is er om bewoners te laten zien wat er allemaal te doen is in hun buurt. En ook om met buren in gesprek te gaan: om te vragen hoe het met ze gaat, wat hen bezighoudt of wat zij vinden van de buurt.

Elke twee weken komt er een Bakkie op een plein te staan. Bij dit 'busje' zijn allemaal leuke sport- en spelactiviteiten te doen. Je kunt gezellig een ‘bakkie’ koffie of thee drinken en genieten van de hapjes die er geserveerd worden door buurtinitiatief Life&Style. De organisatie BOOT is aanwezig om te helpen bij bijvoorbeeld belastingaangiftes of het kiezen van een nieuwe verzekering. De mensen van Makkie zijn er om te laten zien wat je met de buurtvaluta Makkie kunt doen. Voor kinderen is er ook een leuke kinderkookcursus voor het maken van een gezonde broodtrommel. Ook kun je je eigen buurtinitiatief óf organisatie aan de buurt laten zien door bij Bakkie op het plein een leuke activiteit aan te bieden.

Kom je ook gezellig een bakkie doen met je buren? Wees welkom op het Sumatraplantsoen op 14 oktober en 11 november van 14.30 tot 17 uur. En Ambonplein op 28 oktober en 25 november van 14.30 tot 17.00 uur.

{snippet meer info}www.buurtbalie.nl/bakkie-op-het-plein

Buurtbalie het plein op


oost-online en de BuurtBalie slaan handen ineen

Door Annemarie van de Veen

Oost-Online en de BuurtBalie gaan samenwerken. ‘We hebben hetzelfde doel’, aldus Stan Polman van Oost-Online. ‘We informeren mensen over wat er in hun de buurt gebeurt. We kwamen elkaar al vaak tegen in de buurt en iedere keer spraken we de wens uit om samen te werken. Dat gaan we nu dus doen.' Door onze krachten te bundelen kunnen we buurtbewoners nog beter informeren. Niet alleen de mensen die bij de BuurtBalie zijn aangesloten, maar ook elkaars leden.

Nieuwsgrierig? Op Oost-Online is de BuurtBalie te vinden op de pagina van de Indische Buurt. Hier kun je doorklikken naar een aparte BuurtBalie-pagina. Vanuit de BuurtBalie geven we up-to-date informatie door over buurtrestaurants, sport en andere activiteiten in de Indische Buurt. Alle nieuwsartikelen die in onze nieuwsbrief komen verschijnen ook op Oost-Online.

 

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |