vr22092017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ Korte berichten, oproepen, mededelingen...

Informatieavond vooor vrijwilligers Willem Drees

Voor de ZorgHerberg zoeken we zorgvrijwilligers, maaltijdvrijwilligers en gastvrijwilligers. In de ZorgHerberg worden mensen opgenomen in hun laatste levensfase (Hospice) en mensen die tijdelijke zorg nodig hebben. Zorgvrijwilligers zijn er voor de gasten. Ze zorgen zoals men als familie ook voor een zieke thuis zou zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het helpen met eten en drinken, het opfrissen van handen en gezicht en het assisteren met in en uit bed gaan, helpen met de toiletgang en bij de persoonlijke verzorging.

Voedingsvrijwilligers helpen bij de maaltijden. Ze doen een koffieronde maken een praatje. Maken iets lekkers bij de lunch of serveren de warme maaltijd. Zorgen voor een goede sfeer in de huiskamer.

Gastvrijwilligers ontvangen de gasten en hun naasten op de afdeling. Ze beantwoorden de telefoon en helpen mee in de huiskamer.

Omdat er op deze afdeling veel mensen overlijden wordt er wel verwacht dat u stevig in uw schoenen staat. We bieden u zinvol vrijwilligerswerk in een fijne sfeer, begeleiding en coaching.

De ZorgHerberg is gevestigd op de vijfde etage van het Wooncentrum Willem Drees in Oostpoort. Op de andere etages van het Wooncentrum Willem Drees is een verpleeghuis nieuwe stijl met en de afdeling Huntington op de eerste etage. In de 48 comfortabele appartementen wonen jongeren en ouderen die wegens een chronische ziekte, ouderdomsgevolgen of een handicap niet zelfstandig kunnen wonen. Samen met vrijwilligers creëren we een fijne plek voor onze bewoners. Vrijwilligers ondersteunen de zorgmedewerkers en de bewoner bij de dagelijkse activiteiten en de maaltijden. Met de inzet van vrijwilligers krijgen bewoners extra aandacht; een bezoek, een gesprek, een wandeling, een spelletje.

Wilt u meer weten over het vrijwilligerswerk in het Willem Dreeshuis kom dan naar onze informatieavond.

Deze is gepland op maandag 19 juni a.s. om 20.00 uur. We zorgen voor koffie, thee en informatie plus een kleine rondleiding door het huis als dat mogelijk is en wellicht spreekt het u aan om vrijwilliger bij ons te worden.

Wooncentrum Willem Drees – Oostpoort, Polderweg 340

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de vrijwilligerscoördinator ZorgHerberg Gerda Naber 06-22153678 gnaber@amstelring.nl of algemeen: Tineke Veenswijk 06- 33374817, mail tveenswijk@amstelring.nl

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |