wo20092017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Nieuws uit Centrum Oost

oost-online als je woont, werkt of studeert op de Oostelijke Eilanden - Plantage - Weesperbuurt

Wetenschappelijk onderzoek op blauw-groen dak op Marineterrein

Groen blauw dak op gebouw MarineterreinHet regende pijpenstelen. Een ideale dag om het blauw-groene dak bovenop gebouw 002 van Marineterrein te openen. Op het gebouw is een blauw (waterhuishouding)-groen (beplanting) dak aangelegd. Het is het eerste slimme blauw-groene dak ter wereld. Op dit dak wordt de komende twee jaar uniek wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het koelend effect van verdamping. Behalve de stad koelen, kan het dak ook intense regenbuien zoals die van vandaag opvangen en daarmee wateroverlast voorkomen. Nu het klimaat verandert, kunnen dit belangrijke maatregelen zijn om de stad leefbaar te houden.

Lees meer...

oo-tv - Festival Aardappeloproer 100 jaar groot succes

!00 jaar Aardappeloproeroo-tv - In de Oosterkerk vond de openingsbijeenkomst plaats van het Festival 100 jaar Aardappeloproer. De opening kon helaas niet door burgemeester Eberhard van der Laan gehouden worden, maar hij had als goede vervanger een andere burgemeester van Amsterdam: Job Cohen, tevens buurtgenoot.

Kijk en luister

Festival herdenkt en viert Aardappeloproer van 100 jaar geleden

AardappeloproerHonderd jaar geleden kwamen de vrouwen van de Oostelijke Eilanden in opstand tegen honger en armoede in deze buurt. Het 100 jaar Aardappeloproerfestival gedenkt en viert van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli met een bruisend festival het al honderd jaar voortlevende eigenzinnige en tegelijkertijd solidaire karakter van de bewoners van de Oostelijke Eilanden.

Lees meer...

Heemschut verontwaardigd over te massaal bouwplan in de Plantage

Zorgcentrum Sint JacobHeemschut is niet te spreken over de massaliteit van de nieuwbouw die in plaats van het voormalige verpleeghuis Sint Jacob tegenover Artis is gepland. Daarmee steunt de erfgoedvereniging de meer dan 120 mensen uit de buurt die een zienswijze hebben ingediend.

Lees meer...

Subcategorieën

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |