ma25092017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Algemeen nieuws uit Oostelijk Amsterdam


oost-online als je woont, werkt of studeert tussen Amstel en IJ

Amstelstation en omgeving naar een optimalere reisbeleving

Start aanpak omgeving AmstelstationZo af en toe wordt er officieel afgetrapt bij een project. Aan de vernieuwing van het stationsgebied Amstelstation werd met de onthulling van een groot reclamebord met een beeld van de toekomst een volgend startmoment meegegeven.

Lees meer...

Bajeskwartier met 1.350 woningen op plek Bijlmerbajes

Bajeskwartier komt op plaats BijlmerbajesOp de plek waar nu nog de zes torens van de Bijlmerbajes staan komt een woonwijk, het Bajeskwartier, met 1.350 woningen. Vijf gevangenistorens worden gesloopt, één wordt getransformeerd tot ‘groene toren’ met een verticaal park en stadslandbouw. Dat maakte het Rijksvastgoedbedrijf bekend. 

Lees meer...

Hoe wordt Amsterdam straks bestuurd? Het was één van de onderwerpen in de Jungle

Dwars door Oost in de Jungel

Het nieuwe seizoen van de theatertalkshow Dwars door Oost in de Jungle is gestart. Het was op woensdag 6 september weer een avond vol interessante onderwerpen. Van sport, vrouwenvoetbal bij De Meer, tot de presentatie van een prachtig nieuw boek van Roman Helinski. De schrijver vertelde over zijn verblijf in het Witsenhuis bij het Oosterpark en natuurlijk over zijn boek.

Lees meer...

Handen ineen voor huisvesting en integratie jonge nieuwkomers

Huisvesting statushouders en jongeren in LohuizenOp de hoek van de Van Lohuizenlaan en de Cruquiusweg komt een tijdelijk wooncomplex. Eerder stond op die plek een tijdelijk gebouwtje van de Blije Buren. In het nieuwe wooncomplex  komen 80 woningen waar plaats is voor 96 bewoners van 18 tot en met 27 jaar. De helft van de woningen is bestemd voor jonge statushouders, de andere helft voor studenten en andere jonge starters op de woningmarkt. Het prefab woongebouw, dat tien jaar blijft staan, wordt eind 2017 opgeleverd.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |