za24062017

Back Voorpagina Natuur Natuur in je buurt en een duurzaam Oost

De dieren- en plantenwereld van Oost
Mooi met Artis om de hoek

De dieren en plantenwereld van Oost vind je in Artis. 

oo-tv Olifanten moeten nog wat wennen bij opening nieuw verblijf

Opening olifantenverblijf ArtisDe drie Aziatische olifantenkoeien verkenden vanochtend het nieuwe buitenverblijf in Artis. Verslaggever Irene Kuiper en cameraman Lyk Burggraaff waren erbij en maakten een verslag voor oo-tv.

Kijk, luister en lees

Voor het eerst brengt homostel vale gieren jong groot in Artis

Vale gieren jong in ArtisVoor het eerst zorgt een koppel mannelijke vale gieren (Gyps fulvus) in Artis voor een kuiken. Twee weken eerder broedde een ander koppel al een ei uit. Dit laatste koppel bestaat uit twee verkeersslachtoffers uit Spanje, dat in 2010 uit een opvangcentrum naar Artis gebracht. Het is voor het eerst in vijf jaar dat er jonge vale gieren uit het ei gekomen en het zijn er meteen twee tegelijk. Artis onderzoekt de mogelijkheid om de twee jongen in het wild uit te zetten.

Lees meer...

ZOOmeravonden tussen eetbare planten, bomen en dieren tot zonsondergang

Zoomeravonden in ArtisDrie maanden achtereen viert Artis de ZOOmeravonden met een breed muzikaal programma. Maar er zijn ook workshops voor kinderen en verhalen van deskundigen en rondleidingen. 

Lees meer...

Hudson Bay wolven verlaten voor het eerst hun hol in Artis

Jonggeboren wolven in ArtisIn Artis hebben vijf Hudson Bay wolven (Canis lupus hudsonicus) zich voor het eerst na de geboorte buiten hun hol laten zien. De ondersoort die Artis heeft – de Hudson Bay wolf uit Canada - heeft een witte vacht, maar bij de geboorte is de vachtkleur donker. Pas na enkele jaren zijn de wolven net zo wit als hun ouders.

Lees meer...

Pasgeboren netgiraffe doodgegaan

Netgiraffe overledenHet giraffeveulen dat op eerste paasdag werd geboren, is doodgegaan, meldt Artis. De eerste drie á vier dagen na de geboorte vormen een kritieke fase. Maar alles leek goed te gaan. De bevalling verliep goed en het veulen heeft de eerste dagen goed gelopen en gedronken bij de moeder. Er waren geen uiterlijke kenmerken dat er iets mis was met het veulen.

Lees meer...

Verrassing op Pasen: Netgiraffe geboren in Artis

Netgiraffe geboren in ArtisOp eerste paasdag, is in Artis een netgiraffe geboren. Het netgiraffeveulen is een vrouw. De dierverzorgers zagen vanochtend in de stal dat de kudde met een veulen is uitgebreid. Het veulen heeft al gedronken bij de moeder. Bij de geboorte is een giraffe gemiddeld 1.80 m lang en weegt tussen 44-70 kg.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |