di26092017

Back Voorpagina Natuur Natuur in je buurt en een duurzaam Oost

De dieren- en plantenwereld van Oost
Mooi met Artis om de hoek

De dieren en plantenwereld van Oost vind je in Artis. 

Artis maakt rol van mens in onderzees ecosysteem zichtbaar

Kelpwoud in ArtisDe Robbenzaal van Artis is vernieuwd. Daar krijg je een nieuwe blik op de groep zeeleeuwen bestaande uit een mannelijke en vier vrouwelijke zeeleeuwen. En op de Afrikaanse pinguïns, eiders en roze pelikanen die met hen samenleven. Je komt alles te weten over de natuurlijke leefwereld van de Californische zeeleeuw: de kelpwouden langs de kust van Noord-Amerika. Zo wil Artis bezoekers inspireren zorg te dragen voor het ecosysteem onder water. Je krijgt niet alleen overdag, maar ook ’s avonds tijdens evenementen een onderwaterbeleving van de zeeleeuwen.

Lees meer...

Verstoten babygorilla komt naar Artis

Verstoten baby gorilla in ArtisEen jonge westelijke laaglandgorilla (Gorilla gorilla gorilla), een vrouwtje van tien maanden, is naar Artis gekomen. De gorilla werd geboren op 29 oktober 2016 in Erlebnis Zoo Hannover, en kort daarna verstoten door haar moeder. Gorilla’s leven in familiegroepen. Ze moeten sociale signalen leren lezen, leren om geuren en geluiden te herkennen en leren welk gedrag geaccepteerd wordt om deel te kunnen nemen aan de groep.

Lees meer...

Artis geeft weer korting in september

Kortingmaand bij ArtisArtis zet een lange traditie voort: de septemberkorting. Vlak na de oprichting in 1838 konden inwoners van Amsterdam in september voor een kwartje naar Artis. De traditionele kortingsmaand werd in de volksmond omgedoopt tot ‘kwartjesmaand’. De septembermaand van Artis werd zelfs bezongen door Johnny Jordaan: 'Want in september moet je voor een heitje, in ons Amsterdamse Artis zijn'. De kortingsvoucher voor 25 procent korting op een toegangskaart is op de website van Artis te vinden.

Lees meer...

Jaguarwelpjes stappen na vijf weken voor het eerst uit nest

Jaguarwelpen in Artis voor het eerst buiten het nestDe twee zwarte jaguarwelpjes die op 28 juni in Artis werden geboren, hebben hun eerste stappen in het buitenverblijf gezet. De jonge jaguars bleven bijna vijf weken in het nest, waar ze vooral sliepen en dronken bij de moeder. Hun ogen, die bij de geboorte nog dicht waren, gingen pas na ongeveer twee weken open.

Lees meer...

Alfawolvin onverwacht doodgegaan

De alfavrouw van de Hudson Bay wolvenDe alfavrouw van de Hudson Bay wolven in Artis is dood gevonden. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht, maar de eerste resultaten wijzen op een acute darmontsteking. De teef heeft drie maanden geleden nog vijf welpen geworpen.

Lees meer...

Haig Balian stopt als directeur van Artis

Haig Balian vertrekt bij ArtisHaig Balian heeft besloten per 1 november te stoppen als directeur van Artis. Hij begon in 2003 bij Artis omdat hij vond dat de afstand van mens tot natuur steeds groter werd en dat Artis de plek moet zijn waar onze verbondenheid met natuur voelbaar wordt gemaakt. Artis was nodig aan vernieuwing toe. Onder zijn leiding is er een masterplan gemaakt en uitgevoerd dat de natuur dichterbij brengt en de samenhang laat zien tussen dier, plant, microbe en mens.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |