di23052017

Back Voorpagina Natuur Natuur in je buurt en een duurzaam Oost

De toekomst van Oost
Groen, duurzaam en leefbaar

Meer compost uit ondergronds wormenhotel door shredder studenten

Shredder voor woemenhotelVier HvA-studenten hebben een shredder ontworpen, waarmee groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gesnipperd aan wormen kan worden aangeboden. Het GFT-afval, afkomstig van buurtbewoners, wordt zo nog beter en sneller omgezet in compost. De shredder moet plaats krijgen in de eerste ondergrondse wormencontainer van Nederland. Deze staat in de Van der Meylaan in het Oostelijk Havengebied. Het is een initiatief van de Stichting Buurtcompost en de gemeente Amsterdam.

Lees meer...

Petflesvrij!

Petfles afvalDe Knowledge Mile moet petflesvrij worden. Studenten, docenten en onderzoekers, ondernemers, instellingen en bewoners langs de Wibautstraat en de Weesperstraat hebben die intentie uitgesproken. Samen proberen ze de eerste petflesvrije straat van Nederland te worden.

Lees meer...

Grootste educatieve zonnedak van Amsterdam bijna voltooid

Zonnepanelen op het dak van het IJburg CollegeVolgende week heeft het IJburg College 2 op het Zeeburgereiland het grootste educatieve zonnedak van Amsterdam. De Energie Coöperatie Zuiderlicht legt dan de de laatste van de 642 zonnepanelen op het dak van de school. Later dit jaar gaat Zuiderlicht nog vijf extra Amsterdamse schooldaken van zonnepanelen voorzien.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |