wo20092017

Back Voorpagina Natuur Natuur in je buurt en een duurzaam Oost

De toekomst van Oost
Groen, duurzaam en leefbaar

Door prijs krijgt KAREL nog meer zonnepanelen op z'n dak

Prijs voor KarelTijdens de vijfde editie van Het Ideeënlab in de Centrale Oba wist Noud Verhave van Moving Arts Project een prijs te winnen met 'KAREL', de kar voor elektriciteit op locatie. Hij kon de jury overtuigen en sleepte de prijs van duizend euro in de wacht. Met dat geld wil Noud KAREL uitbreiden met nog meer zonnepannelen en meer jongeren laten deelnemen in het leerwerktraject van KAREL.

Lees meer...

Geen eigen dak: subsidie voor coöperatieve zonprojecten

ZopnnepanelenAls je je dak beschikbaar stelt aan andere Amsterdammers voor het leggen van  zonnepanelen, dan kun je daarvoor een subsidie krijgen. De gemeente wil op deze manier meer inwoners zonder (geschikt) eigen dak de kans geven in zonne-energie te investeren. De subsidie heet ‘Dak voor de Stad’. Amsterdam is de eerste stad in Nederland die een dergelijke regeling in het leven roept.

Lees meer...

Microben basis duurzaam alternatief plastic. Nu te zien in Artis Micropia.

Artis MicropiaDe onzichtbare wereld van micro-organismen kun je zien in Micropia het nieuwe museum van Artis. Daar ontdek je microben, de kleinste en machtigste organismen op onze planeet. We kunnen veel van ze leren. Over onze gezondheid, alternatieve energiebronnen en wie weet wat nog meer. Als je de wereld van héél dichtbij bekijkt, gaat er een nieuwe voor je open in het enige microbenmuseum ter wereld. Nieuw is een opstelling waar je inzicht krijgt in de productie en toepassingen van het bioplastic PLA (Polylactic Acid). Plantaardig materiaal is de grondstof voor PLA.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |