wo26072017

Back Voorpagina Natuur Natuur in je buurt en een duurzaam Oost

De toekomst van Oost
Groen, duurzaam en leefbaar

Geen eigen dak: subsidie voor coöperatieve zonprojecten

ZopnnepanelenAls je je dak beschikbaar stelt aan andere Amsterdammers voor het leggen van  zonnepanelen, dan kun je daarvoor een subsidie krijgen. De gemeente wil op deze manier meer inwoners zonder (geschikt) eigen dak de kans geven in zonne-energie te investeren. De subsidie heet ‘Dak voor de Stad’. Amsterdam is de eerste stad in Nederland die een dergelijke regeling in het leven roept.

Lees meer...

Microben basis duurzaam alternatief plastic. Nu te zien in Artis Micropia.

Artis MicropiaDe onzichtbare wereld van micro-organismen kun je zien in Micropia het nieuwe museum van Artis. Daar ontdek je microben, de kleinste en machtigste organismen op onze planeet. We kunnen veel van ze leren. Over onze gezondheid, alternatieve energiebronnen en wie weet wat nog meer. Als je de wereld van héél dichtbij bekijkt, gaat er een nieuwe voor je open in het enige microbenmuseum ter wereld. Nieuw is een opstelling waar je inzicht krijgt in de productie en toepassingen van het bioplastic PLA (Polylactic Acid). Plantaardig materiaal is de grondstof voor PLA.

Lees meer...

Zeeburgia scoort flink in duurzaamheid

Zonnepanelen op het dak van het clubhuis van ZeeburgiaZeeburgia wekt sinds kort haar eigen zonnestroom op. Met 104 zonnepanelen op het dak van het clubhuis bespaart de club elk jaar 27.500 kWh grijze stroom. Om de hoeveelheid CO2-uitstoot te compenseren die zoveel grijze stroom veroorzaakt zou je bijna drie voetbalvelden vol moeten planten met volwassen eiken.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |