di26092017

Back Voorpagina Natuur Natuur in je buurt en een duurzaam Oost Beestenboel

Dierenambulance zoekt geld voor nieuwe ambulance

Actie Dierenambulance

De Dierenambulance heeft een nieuwe ambulance nodig. Door jarenlange teruglopende financiële vergoedingen, vooral vanuit de overheid en van nalatenschappen, heeft de dierenambulance geen geld over om zelf grote aankopen te doen. Daarom is een crowdfunding campagne gestart om de nodige centjes binnen te halen. Om deze campagne te ondersteunen was er een grote benefiet in Roest.

Beeld Odette Kleeblatt

De mensen van de Dierenambulance pakten uit met allerlei activiteiten voor jong en oud zoals een loterij met prachtige prijzen, livemuziek, workshops, een knuffeldierendokter en een veiling. Dat alles om vanuit de post op het Voorlandpad te kunnen blijven rijden voor de hulpbehoevende dieren van heel Amsterdam. Want zonder geld  zal er geen nieuwe ambulance kunnen komen en de bestaande auto’s worden ouder en ouder. Net zo lang totdat ze niet meer kunnen rijden.

Actie Dierenambulance

Vervangen na 522.00 kilometer
De dierenambulance Amsterdam rijdt per jaar ruim 11.500 keer uit om een dier te redden. Per jaar rijden de ambulances rond de 250.000 kilometer. De oudste ambulance (de “AD2”) is inmiddels veertien jaar oud en heeft 522.000 kilometer op de teller staan. Deze auto moet dit jaar worden vervangen, maar daar moet eerst het geld nog voor komen. En dat is er nog niet.

100.000 telefoontjes per jaar
Mensen in en rond Amsterdam bellen de Dierenambulance meer dan 100.000 keer per jaar om te informeren over een dier in nood. Dit kan een hond, kat of cavia zijn, maar ook vogels, egels en ‘exoten’ zoals vossen, slangen en vleermuizen. Deze dieren kunnen aangereden, gedumpt of naar beneden gevallen zijn. Er wordt dan eerste hulp verleend en het dier wordt vervolgens zo snel mogelijk naar een dierenarts of opvang gebracht. Ook zieke huisdieren waarvan het baasje geen vervoer heeft, kunnen op de hulp van de Dierenambulance rekenen. Maar ook zwanen die tegen de bovenleiding van de tram zijn gevlogen, het konijntje met een virusinfectie, de gewonde zwerfkat en de verdwaalde hond, elk dier in nood kan rekenen op hulp.

De crowdfunding campagne  

 


Verberg commentaar formulier Verberg commentaar formulier
  • Vet
  • Cursief
  • Onderstrepen
  • Doorhalen
  • Quote
 
  • 4000 Resterende tekens
   
 
Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |