di26092017

Back Voorpagina Mensen Mensen maken Oost magazine Fonds voor Oost

Feestje bij Fonds voor Oost. Twee jaar ondersteuning voor een mooier Oost

Fonds voor ooset

In mei 2014 selecteerde het buurtcomité van het Fonds voor Oost de eerste projecten waaraan het nieuwe buurtfonds bij zou kunnen dragen. Het Bankjescollectief, het gezamenlijk opknappen van de tuinen in de Kraaipan Oase, en de Super Sint Maarten optocht sloten volgens de bewoners allemaal goed aan bij het uitgangspunt van Fonds voor Oost. Eefke van Nuenen coördinator van het Fonds voor Oost: 'Twee jaar, 152 aanvragen en 60 ondersteunde initiatieven verder kunnen we terugkijken op een prachtige ontwikkeling in de buurt.

Het buurtfonds voor Oost ondersteunt projecten voor alle wijken in dit deel van de stad en hun bewoners - of het nu gaat om beweging, groen, of cultuur. Joep Bouma die samen met Eefke de activiteiten van het Fonds organiseert: 'We zijn enorm trots op al de bijzondere initiatieven die gedreven buren hebben neergezet en hebben dan ook alle vertrouwen in wat ons in Oost de volgende twee jaar te wachten staat.'

Fonds voor ooset

Projecten die steun kregen van het Fonds voor Oost  Bankjescollectief, Kraaipan Oase,  Wat is jouw verhaal?, Verborgen dieren van het Diemerpark, Super Sint Maarten Oost, Fit me de Bootcamp Brothers, Kerstmarkt Kids voor de Indische Buurt, Uitkramen op de Dappermarkt, Keuken van Transvaal, Ponyboerderij op IJburg, Kookboek Rudolf Diesel Buurt, Sportdag Stichting020, Voorstelling Kids van Amsterdam Oost, Drieluik der kans, Oosterparkorkest, Follies in Frankendael 2015, Blonde Bizon huiskamertour, De Hippel NS 532, HEIM Romeo | Julia, Bredewegfestival, Bankjeshopper, Pilot Buurtmuziekschool, Muziektheaterfestival Oost in Bloei, Reizen zonder vliegen,  Weggeefwinkel, Buurtcamping, Rode Loper Festival op IJburg, Ketikoti Kastanjeplein, Vrijwilligersontbijt Ketikoti estafette, PROUD van Kids van Amsterdam Oost, Ontmoetingsplaats Slibvijzel, Huiskamerfestival Oost, Project Thuisvoelen, Tuin Batjanstraat, Zandkastelen op het Krugerplein, Buiten Thuis Festival, Honingbij Feest, Food Night, Prinsen en Prinsessen Boekenfestival, Kunstworkshops in het Buurtatelier, Qunst in de Javastraat, Kindervoostelling in Jeugdland, Sinterklaasintocht op IJburg, Winteroptocht Ambonplein, Schaakschool Indische Buurt, Buurtbuik, Groen op de Zeeburgerdijk, Huiskamerfestival Oost, Vrouwendag in de Indische Buurt, PopinnPark, Meet the locals op de FabCity campus, Soep langs de lijn, Het Betondorplied, Schaakbord Oost, Namen en Nummers, Hartjesfestival, Dappertuin, Buurtcircus Blixem, Alle Kleuren Oost. En nu zijn het er alweer meer.

Enkele recente projecten
Meer goed nieuws ontvingen we van de initiatiefnemers van twee projecten die we eerder ondersteunden. Zo hebben mensen uit heel Oost een persoonlijke bijdrage kunnen leveren aan het indrukwekkende herdenkings-project Namen en Nummers. Op 4 mei groeit het tijdelijke monument op het Kastanjeplein ieder jaar door, waardoor uiteindelijk alle Joodse oorlogs-slachtoffers uit de wijk herdacht zijn.

Daarnaast was het feest bij het Flevoparkbad. Niet alleen werd de fototentoonstelling over het buurtbad onthuld, ook kondigde wethouder Eric van den Burg aan dat het zwembad na een onzekere periode alsnog zal blijven bestaan! Fonds voor Oost droeg bij aan het fotoboekje waaruit de mooiste foto's nu worden tentoongesteld.

Meer weten?  www.fondsvooroost.nl

Fonds voor ooset

 


Verberg commentaar formulier Verberg commentaar formulier
  • Vet
  • Cursief
  • Onderstrepen
  • Doorhalen
  • Quote
 
  • 4000 Resterende tekens
   
 
Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |