di26092017

Back Voorpagina Mening Opinie, meningen en discussie Gespot in Oost

Gespot in Oost: Café of tandarts?

Gespot in  Oost: Café of tandarts?Verwarring op de Middenweg. Het nooit geopende café 'De Vergulden Middenweg' is niet meer. Maar de Heineken lichtreclame hangt nog aan de gevel. De naam van het café is vervangen door 'Tandarts', 'Welldent Mokum' staat er als je even verder kijkt. Een café? Een tandartsenpraktijk? De deur staat open. Een café lijkt het als je binnenstapt. Een bar, barkrukken, een tap, flessen... Niets veranderd dus. Nieuwsgierig loop je door naar achteren. En achterin de kroeg hoor je het hoog zoemende geluid van een tandartsenboor. Dus toch!

Gespot in  Oost: Café of tandarts?

Tandarts Wouter Vriesman komt lachend zijn café in. Vol trots en met plezier laat hij zijn ontvangstruimte zien. Wachten op je beurt aan de bar, dat is toch wat plezieriger, een stuk laagdrempeliger. Een pilsje vóór de behandeling. Of een na afloop, om bij te komen van de schrik. Wouter Vriesman is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met angst voor de tandarts. Daar heeft hij een naam mee opgebouwd, horen we van patiënten, die hem kennen van zijn praktijk in Almere. En ook de huisarts met wie hij in Spanje in hetzelfde pand een praktijk had, bevestigt dat. De arts in ruste komt toevallig even langs om zijn gebit te laten nakijken.

Welldent Mokum

Op de bar ligt een fotoboek met een verrassende inhoud. Ieder jaar ging Wouter Vriesman een paar maanden erop uit met een grote truck die is omgebouwd tot mobiele tandartsenpraktijk. Als een 'tandarts zonder grenzen' behandelde hij bijvoorbeeld gebitten van kinderen in Afrika en saneerde gebitten van bootvluchtelingen in Marokko.

Het oog valt op een afbeelding van het wapen van Amsterdam, te zien op de gevel en in de ontvangstruimte. Ook dat levert een glimlach op. De Andreaskruizen zijn vervangen door kiezen. En ook de leeuwen laten hun gebit duidelijk zien. En dan de deurstopper die de deur openhoudt. Het is een kunstgebit gegoten in kunststof. Overal hangen spiegels, in het café, maar ook in de drie behandelruimtes achter het café. De tandarts doet er alles aan om het leuk te maken...

 


Verberg commentaar formulier Verberg commentaar formulier
  • Vet
  • Cursief
  • Onderstrepen
  • Doorhalen
  • Quote
 
  • 4000 Resterende tekens
   
 
Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |