do17082017

Back Voorpagina Leefstijl Jouw leefstijl magazine

Op de markt, in winkels en online
Shoppen en meer

Nieuwtjes en informatie over shoppen op de markt en in winkels in Oost. En online.

Pure Markt: Proeven van de sfeer

Pure Markt in Park FrankendaelIedere laatste zondag van de maand strijkt Pure Markt neer in Park Frankendael. Zo’n 75 ambachtelijke ondernemers stallen er hun waren uit. Hoe is het om als kraamhouder op de markt te staan en hoe ervaren de bezoekers de markt? Dwars ging op pad.

Lees meer...

Jubileumpenning van Amsterdam voor Stomerij SuperNette

Supernette 50 jaarVijftig jaar geleden opende Dolf de Groot stomerij SuperNette aan het Krugerplein. Later verhuisde de zaak naar de Molukkenstraat. Inmiddels is de stomerij overgenomen door Ruud de Groot, de zoon van de oprichter. Vandaag ontvangt Ruud de Groot de jubileumpenning van Amsterdam uit handen van locoburgemeester Laurens Ivens tijdens de viering van het 50-jarig bestaan.  

Lees meer...

Populaire buurtsuper Helal Et Gida is failliet en moet sluiten

Helal et GidaHet is niet te geloven, maar buurtsupermarkt Helal Et Gida in de Pretoriusstraat is failliet. Het lukt niet meer het hoofd boven water te houden. De concurrentie van supermarkten als Lidl, Vomar, Dirk en Albert Heijn is stevig gegroeid. De supermarktdichtheid wordt steeds groter. De vriendelijke eigenaar Hüseyin Akbiyik bevestigt dat het al lange tijd slecht gaat in de winkel. De concurrentie doet hem de das om.

Lees meer...

Alles van chocolade in het Cacaomuseum

Cacaomuseum in de Czaar PeterstraatDe Czaar Peterstraat lijkt wel een soort museumstraat te worden. Maar wel een van bijzondere musea. Begin dit jaar opende het Schelpenmuseum haar deuren en nu is de straat ook een Cacaomuseum rijk. De winkel heeft een permanente tentoonstelling over de 'Wereld van Cacao en Chocolade' met informatie en voorwerpen uit Latijns Amerika, Afrika, Azië en Europa. Zoals je verwacht is er ook een zeer uitgebreid en divers assortiment chocolade en cacaoproducten, maar ook kaas, worstjes, vinaigre en bier kun je er kopen.

Lees meer...

Lente in Oost: De Pure Markt terug in Park Frankendael

Pure markt terug in Park FrankendaelDe zon laat zich wat meer zien, de temperatuur wordt aangenamer en de parken lonken. Zeker op zondag 26 maart als de Pure Markt na een korte winterstop weer terugkeert in Park Frankendael. Dan presenteren zich zo'n honderd ondernemers aan de bezoekers. Met pure producten die door de producenten zelf worden verkocht. Van Nederlands enige cultuurhistorische forelkwekerij tot de van tv bekende homemade Chinese dumplings.

Lees meer...

Thull's maakt in en fermenteert

Thull's in de PretoriusstraatThull's maakt in en fermenteert en maakt allerlei producten. In de winkel zijn veel huisgemaakte producten te vinden maar ook lekkere etenswaren van anderen. Om ter plekke te proeven en op te eten, je voorraadkast te vullen of een culinair cadeautje te kopen. Hella de Groot ging samen met cameraman Lyk Burggraaf naar Thull's en ontdekte in de winkel van Simone van Thull.

Lees meer...

Subcategorieën

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |