zo24092017

Back Voorpagina Smakelijk Food Magazine van Oost over eten en drinken Küchenchef Menko Kuiper

Verandering van spijs doet eten

Küchenchef Menko Kuiper

Ik hou van oude country,oude reggae en oude rock and roll en eer mijn helden. Het is met de hedendaagse technieken best makkelijk om een authentieke sound te maken en dan via een campagne te bewerkstelliggen dat je kwaliteitsmuziek maakt. Hoe veel leuker is het om iemand te beluisteren die eerst reclameposters plakte, in Korea vocht, zijn ex-vrouw met een geweer beschoot en goed moppen kan tappen dan naar een kunstacademiestudent die bezingt dat die bedrogen is in de liefde.

Een countryheld moet minimaal een jaar gezeten hebben, een reggaeheld drie maal beschoten zijn en een rock and rollheld minimaal twee maal in een afkickkliniek gezeten hebben, maar liever helemaal nooit gestopt zijn met genotsmiddelen.,Je tijd besteden aan het uitzoeken van een goede cowboyhoed of retro-outfit (=country), sexistische videoclips op te nemen(=reggae) of meer tijd te besteden aan het bedenken van idiote bandnaam (=rock and roll) dan om en goed liedje op de achterkant van een bierviltje of servet te krabbelen is de trend.

Ik houd van een ouderwets ontbijt,een traditionele lunch en een klassiek diner. Het is met de hedendaagse technieken best makkelijk om van alles op het (houten sic*) bord te leggen en je tot treurens toe ondersteund te weten door de eerste generatie communicatiewetenschappers die elk medium vult met de magische woorden oer/lokaal of zelfgemaakt.Verdraaid lekker vind ik het om te ontbijten met een smeuïg roerei met spinazie en toast, te lunchen met friseesalade met spekjes, blauwe kaas en broodsoldaatjes of te dineren met gestoofde konijnenschoudertjes, puree en rode kool. Je kunt je roerei in de ochtend ook eten met misoboter, guacamole, feta en olijven, lunchen met quinoasalade, buikspek van het wolvarken en gekonfijte knolselderij of dineren met lijngevangen pieterman, oerwortel, saus van zeewier en een crunch van Groningse Parmezaan.

Sommige veranderingen in de dagelijkse gewoonten kunnen wij toch ook als verbeteringen aanmerken. Je kunt het hele jaar je baantjes trekken in ons onvolprezen Flevoparkbad. Maar door een hittegolf, wanneer het zwembad van de plonzende kindjes wordt, gedwongen zijn om je lichaamsbeweging elders te zoeken.

Oh, Oost met dat heerlijke meer achter het Flevopark waarin je je in Denemarken op vakantie waant! Reigers, aalschorvers en futen begeleiden je tijdens de twee lange banen die je daar trekt. Het enigste nadeel is af en toe een gemene beet van een karper die nooit echt went maar dan moet je maar niet zo als ik net als Fidel Castro elke maand Jaws 1 kijken.

Wat echt een geweldige ervaring is, dat iets wat je als verloren waande plotseling herrijst in Oost. Op culinair gebied was Ricardo's vlakbij Muiderpoort de beste Surinamer buiten Suriname, maar helaas door stadsvernieuwing van de kaart geveegd. Door verandering van koers huis-werk ontdekte ik onlangs de vernieuwde vestiging van Ricardo's in de door ons zo geliefde Javastraat. BBQ-kip met mais. Nasi.Heri-heri. Blompap. Voor onthaasting en smaak de culinair meest sensationele plek van Oost.

 

Recept

Salade-Opleuker

  • snipper 4 sjalotjes
  • snijdt 8 tomaten in blokjes en gooi het binnenste weg
  • snijdt 1 bos bladpeterselie fijn
  • rasp 2 limoenen
  • pers 2 limoenen
  • flinke scheut lekkere olijfolie
  • scheut witte wijnazijn
  • peper/zout
  • kropsla wassen en drogen en salade-opleuker ruimhartig toevoegen.

Smaakt het lekkerst onder de warmhoud-lamp tijdens de laatste BBQ  van het jaar die pap zo nodig weer moest organiseren.

Mahlzeit!

 

 

Uit eten in de buurt

Alle restaurants in de buurt. Je vindt ze in Iens.

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |