ma25092017

Back Voorpagina Smakelijk Food Magazine van Oost over eten en drinken De wijnwereld van Oost

Wijncursus: Ontvang je eerste wijnvignet (SWEN-basis) van de Wijnacademie.

Wijncursus bij BoekaliciousWIJNWERELD - Wil je graag meer van weten over wijn, zonder er ingewikkeld over te doen? En wil je in het bezit komen van het officieel erkende diploma Wijnvignet? Dan is deze cursus van twee avonden 'Genieten van wijn' echt wat voor jou! Deze basiscursus is gericht op het ervaren en genieten van wijn. Je gaat veel proeven en vergelijken en je krijgt ook uitleg over wijn. Je merkt al snel dat hoe meer je weet over wijn, hoe meer je ervan kunt genieten. En het wordt een stuk gemakkelijker om in een winkel of restaurant een wijn uit te kiezen die je lekker vindt.

Wijcursus bij Boekalicious

In een ongedwongen sfeer leer je onder andere een aantal veel voorkomende druivenrassen kennen. Maar ook de basissmaken van wijn (bijv. droog, zoet, fruitig, kruidig) onderscheiden en benoemen. Aan de orde komt hoe wijn gemaakt wordt. En je leert de belangrijkste klassieke en nieuwe wijngebieden kennen. Bovendien krijg je een aantal praktische serveertips. De cursus duurt twee avonden en wordt op de laatste avond afgesloten met een examen. Na het behalen van het examen ontvang je direct je diploma Wijnvignet (SWEN-Basis), uitgegeven door de Wijnacademie.

Deze basiscursus wordt gegeven door Ingrid Caris, Register Vinoloog. Ze heeft een passie voor wijn en draagt haar kennis en enthousiasme graag over aan anderen.

De prijs van de basiscursus is 125 euro en dit is inclusief cursusmateriaal, examen en Wijnvignet, welkomskoffie, wijnen, worst en kaas.

De wijncursus wordt gegeven bij Boekalicoious, Galileïplantsoen 94 op 4 en 18 november van 20.30 tot 23.00 uur. Inloop vanaf 20.00 uur.

inschrijven en info
i.caris@hotmail.com 

 

Uit eten in de buurt

Alle restaurants in de buurt. Je vindt ze in Iens.

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |