za24062017

Back Voorpagina Cultuur Magazine over kunst, cultuur en uitgaan

Ogen en oren open voor
Cultuur en meer

Beeldende kunst en vormgeving, literatuur, dansen en dance, eCultuur, film, fotografie en video, architectuur en stedenbouw, media, musea, muziek en muziektheater, theater... Allemaal in Oostelijk Amsterdam.

Iets van mijn wereld en iets van onze wereld

Expositie in Tugela85De Egyptische kunstenaars Shawky Ezzat en Esmat Dawestashy slaat een brug tussen twee schilderculturen; De Nederlandse en de Arabische. Het beroemde schilderij 'Nederlandse spreekwoorden' van Pieter Breugel heeft de afgelopen weken het uitgangspunt en de inspiratie gevormd voor het onderzoek naar de twee culturen: de Nederlandse en de Arabische. Het resultaat is te zien in Tugela85 en andere plekken in Oost. Op de expositie is ook beeldende kunst van leerlingen van de basisschool de Linneausschool te zien, die onder begeleiding van Shawky aan het werk zijn gegaan.

Lees meer...

Kunst en kamperen komen samen op Urban Campsite in Science Park

Urban Campsite AmsterdamAls je geen student bent of werkt bij de universiteit, kom je niet of zelden op het Science Park. Misschien wel om te sporten in Universum of te eten bij restaurant Polder. Maar kunst beleven of slapen al helemaal niet. Deze zomer kan dat echter wel op de Urban Campsite, een openluchttentoonstelling waar kamperen en kunst samenkomen. Je kunt er ervaren hoe technologie ons leven kan verrijken. De camping annex expositielocatie zit ingeklemd tussen de wetenschap en de poldernatuur van Anna's Tuin & Ruigte.

Lees meer...

Schilderijen van 'oprichter' Nemo geschonken aan museum

Heijenbroeck in NemoNemo heeft 21 werken van kunstschilder Herman Heijenbrock aan haar collectie toegevoegd. De kunstwerken, die tot voor kort in bruikleen waren bij Museum Helmond, komen weer thuis. Althans zo voelt het voor Michiel Buchel, directeur van Nemo: 'Heijenbrock is niet alleen kunstschilder en tekenaar maar ook oprichter van het Museum van den Arbeid. De allereerste voorloper van wat nu Nemo Science Museum is. Hiermee is hij eigenlijk de geestelijk vader van het gedachtegoed waar we vandaag voor staan. Heijenbrock wilde zijn fascinatie voor techniek en het industriële proces overbrengen aan een groot publiek. Eerst met zijn kunst en later in de vorm van een museum.'

Lees meer...

Dans de tango in het Oosterpark

Tango in de muziekkoepel van het oosterparkVorig jaar was de muziekkoepel in het Oosterpark op zomerse zondagen het domein van liefhebbers van de tango. Het begon in juni met de start van een serie tangosalons waar zo'n honderd enthousiaste dansers op afkwamen. Vanaf 11 juni kan er weer tot en met september de Argentijnse tango worden gedanst, steeds op de tweede zondag van de maand van 15.00 tot 18.00 uur. Gladde zolen zijn aan te raden, de toegang is gratis.

Lees meer...

Mediamatic viert de kortste nacht van het jaar

Midsummer bij MediamaticDe kortste nacht van het jaar is een magisch moment dat al eeuwenlang door vele culturen gevierd wordt. Mediamatic Biotoop viert het feest eveneens. Het Midsummer Night event van 23 juni komt met de kick-off van Fashion Machine van Conny Groenewegen, de filmscreening van The Great Sperm Race en interview met regisseur Julian Jones, met de inauguratie van Diana Scherer's Spectrum Crops en de heropening van Jasmin Moeller's en Masha Ru's Twijfel Zaaien.

Lees meer...

Persmuseum sluit definitief z'n deuren en verhuist naar Hilversum

Persmuseum Amsterdam sluitOp zondag 18 juni is het de laatste dag waarop het Persmuseum aan de Zeeburgerkade is geopend. Tien dagen later wordt in Beeld en Geluid in Hilversum de eerste grote gezamenlijke expositie van het Persmuseum en Beeld en Geluid geopend waarvan het thema Nepnieuws is.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |