do17082017

Back Voorpagina Cultuur Magazine over kunst, cultuur en uitgaan

Ogen en oren open voor
Cultuur en meer

Beeldende kunst en vormgeving, literatuur, dansen en dance, eCultuur, film, fotografie en video, architectuur en stedenbouw, media, musea, muziek en muziektheater, theater... Allemaal in Oostelijk Amsterdam.

Oosterdokseiland podium voor veertigste editie Uitmarkt

Uitmarkt 2016De Uitmarkt presenteert het rijke culturele aanbod voor het komende seizoen op een nieuwe locatie. De veertigste editie speelt zich af langs het Oosterdok. Het eventterrein loopt van de SkyLounge Amsterdam, via de Openbare Bibliotheek Amsterdam, het Conservatorium, Bimhuis, Muziekgebouw aan ‘t IJ, naar het Marineterrein, Scheepvaartmuseum en NEMO Science Museum. 

Lees meer...

Pennekamp op Kunsthek met Imagine Fantasy

Robert Pennekamp bij het KunsthekHet Kunsthek vlakbij de ingang van het Oosterpark tegenover de Muiderkerk laat in augustus Imagine Fantasy van kunstenaar Robert Pennekamp zien. Op 20 augustus om 15.00 uur is hij ook zelf hij het Kunsthek met Live Action. De kunstenaar is bovendien performer. 'Ik ga nog niet verklappen wat ik ga doen. Het is een soort van interactieve performance. Wil je meer weten, het ervaren, erbij zijn? Kom naar het Kunsthek. Ich bin dabei.'

Lees meer...

Dag Magneet festival

Magneet Festiavl op ZeeburgereilandHet blijft eind augustus, begin september rustig op de Oostepunt. Geen enthousiaste en creatieve festivalgangers meer op op dat deel van het Zeeburgereiland twee weekends zelf het programma bepalen. Het bijzondere Magneetfestival stop er na zes jaar mee. 'Na veel en hoogte- en dieptepunten is het zover om Magneet achter te laten en verder te gaan met andere avonturen in het leven', zegt organisator Jesse Limmen.

Lees meer...

Hoe verkoop je een doodskist?

Museum Tot Zover Zachtjes om het nietDe relatie tussen dood en commercie is ingewikkeld. Maar ook een doodskist is een product dat aan de man gebracht moet worden. In de expositie ‘Especially for you’ bij Museum Tot Zover is te zien hoe de doodskist een lifestyle artikel is geworden.

Lees meer...

Spitsvondige bierreclame met pin-up

Muurreclame bij café HespDe zijmuur van het beroemde Café Hesp aan de Weesperzijde heeft al een eeuw lang geschilderde reclames. De bierreclame gaat terug op een oud voorbeeld, maar wat doet die pin-up girl daar in de top van de zijgevel?

Lees meer...

'The Things We Are' leeft, werkt en slaapt week lang in kas van Hortus

Joost week lang in kas HortusIllustrator en kunstenaar Joost Stokhof sluit zichzelf een week lang op in de Hortus Botanicus. In de week van 10 tot 16 juli leeft, werkt en slaapt hij als eerste Artist in Residence tussen de woestijnplanten, vlinders en zeldzame bomen om zo een onderdeel te worden van dit botanische ecosysteem. Een reeks pentekeningen vertelt aan het einde van de week zijn verhaal. En dat niet alleen, Joost – die werkt onder artiestennaam The Things We Are- ontvangt gedurende de week ook nog eens een hele reeks gasten, waaronder rapper Sef, de band IAmOak en zangeres Eefje de Visser.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |