wo26042017

Back Voorpagina Cultuur Magazine over kunst, cultuur en uitgaan

Ogen en oren open voor
Cultuur en meer

Beeldende kunst en vormgeving, literatuur, dansen en dance, eCultuur, film, fotografie en video, architectuur en stedenbouw, media, musea, muziek en muziektheater, theater... Allemaal in Oostelijk Amsterdam.

‘De verhalen over de oorlog moeten worden doorverteld’

Namen en nummers op de LinnaeusschoolDe Linnaeusschool speelt dit jaar een prominente rol in het kunstproject Namen en Nummers, waarbij in de Tweede Wereldoorlog weggevoerde joden uit de Oosterparkbuurt worden herdacht. Kinderen van groep 7 en 8 hebben een bijdrage geleverd door naambordjes te maken, die op 4 mei op het Kastanjeplein worden gelegd.

Lees meer...

'Namen en nummers' op 4 mei op het Krugerplein, een mooie traditie

Namen en nummers op het KastanjepleinHet Kastanjeplein wordt op 4 mei voor de vijfde keer opgetuigd als een rituele herdenkingsplek met een zorgvuldig geënsceneerde route langs verschillende stadia van bezinning en reflectie. Gedurende de dag komen honderden mensen langs om het ritueel te doorlopen en een intense ervaring te ondergaan. Ze brengen symbolisch een weggevoerde jood weer thuis. ' s Avonds vertellen buurtbewoners in een theatrale voorstelling verhalen over de joodse bewoners van weleer. 'Namen en Nummers', dat als eenmalig kunstproject begon, is inmiddels een lokale traditie.

Lees meer...

'Werp je ketens van werk en studie af en kom naar café Rosa'

Café Rosa in Jungle AmsterdamIn de Tweede van Swindenstraat is sinds vorig jaar Jungle Amsterdam open. Samen met Dwars door de Buurt organiseert oost-online er iedere maand een theatertalkshow. Het aantal activiteiten in het theater vlakbij de Dappermarkt groeit. Nu is er ook de ontmoetingsplaats Café Rosa gestart. 'Werp je ketens van werk en studie af en kom naar café Rosa.'

Lees meer...

Kou verdrijft opera van Bredeweg naar Hofkerk

Opera Bredewgfestival in HofkerkDe Opera op Straat wijkt uit van de Bredeweg naar de Hofkerk op het Linnaeushof. 'Met temperaturen rond het vriespunt kun je nu eenmaal niet zingen of vioolspelen', melden de organisatoren van het Bredewegfestival. De Hofkerk is vlakbij, op een steenworp afstand van de Bredeweg.

Lees meer...

Rondleiding langs graven socialisten van weleer op De Nieuwe Ooster

Het graf van Klaas Ris op De Nieuwe OosterMet een knipoog naar de Dag van de Arbeid organiseert De Nieuwe Ooster op zondag 30 april een ‘rode wandeling’. Onder leiding van gids Mariëtte Wijne komen deelnemers veel te weten over het leven en werk van socialisten van weleer. De rondleiding is gratis.

Lees meer...

Een hek vol poëzie geïnspireerd door sculpturen uit Oost

Kunsthek met werk van Méland LangeveldDichter/schrijver Méland Langeveld verrast de lezers van oost-online en Dwars door de Buurt met enige regelmaat met columns. Onderwerp zijn beelden die in Oost te vinden zijn in de openbare ruimte. Daarbij voegt hij gedichten die geïnspireerd zijn op zo'n sculptuur. Zes van die gedichten zijn - steeds met een afbeelding van een sculptuur - te zien in de vitrines van het Kunsthek bij het Oosterpark.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |