vr28042017

Back Voorpagina Agenda Wat is er in Oost te doen? Agenda van Oost

Beginnerscursus programmeren Arduino bij ZB45 Makerspace

13
mei
2017

zaterdag 13 mei 2017 13:00 uur - 17:00 uurDeze cursus is bedoeld voor technici, creatievelingen en docenten die in hun lessen aan de slag willen met Arduino, maar nog niet precies weten hoe.

De Arduino stelt je in staat om op een makkelijke manier projecten te ontwikkelen die voorheen alleen toegankelijk waren voor professionele techneuten. Denk aan lampen die je kan laten reageren op beweging, een verwarming die je met je smartphone kan bedienen, robots, en nog veel meer.

Leerlingen in het middelbaar onderwijs kunnen hiermee goed zicht krijgen op computergestuurde processen, door deze met de Arduino zelf toe te passen in werkstukken. Voor vakken als Informatica, Wis-, Natuur- en Schijkunde, maar ook Beeldende vorming.

ZB45 Makerspace en IN2TECH bieden een Arduino workshop om de basiskennis hiervoor te leren. Je begint met eenvoudige dingen als het uitlezen van een joystick, het aansturen van een driekleuren led, en het aandrijven van dingen met een servo motor.

Aan het eind van de dag neem je jouw project mee naar huis, inclusief een Arduino, een breadboard en de electronica die je hebt gebruikt in de workshop.

Kosten € 125,00 (incl BTW), inclusief een Arduino starters kit. Deze workshop zal gegeven worden in het Nederlands.

Meer informatie over deze cursus bij ZB45 Makerspace en het aanmeldformulier vindt je op zb45.nl/ArduinoCursus.

 

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |